RijbewijsVoor het besturen van een auto, vrachtwagen, bromfiets of ander motorvoertuig heeft u een rijbewijs nodig. Sinds 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor het rijbewijs. Zo bestaat het motorrijbewijs nu uit 3 categorieën. Ook is de minimumleeftijd veranderd bij de rijbewijzen A, C en D.
Motorrijbewijs (rijbewijs A1, A2, A)
Brommerrijbewijs (rijbewijs AM)
Autorijbewijs (rijbewijs B)
Rijbewijs BE (auto met aanhanger)
Rijbewijs Vrachtwagen (C, C1, CE en C1E)
Rijbewijs Bus (D, D1, D1E en DE)
Rijbewijs en het buitenland
Medische keuring rijbewijs
Vraag en antwoord

Hoe moet ik mijn rijbewijs verlengen?
U moet uw rijbewijs verlengen (vernieuwen) voordat het verloopt. Uw rijbewijs is verlopen wanneer de data op uw rijbewijs onder de kopjes 'vernieuwen voor' of 'geldig tot' zijn verstreken. Een nieuw rijbewijs moet u persoonlijk aanvragen ...
Wat zijn de kosten voor het aanvragen of verlengen van mijn rijbewijs?
De kosten voor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs verschillen per gemeente. U kunt bij uw eigen gemeente informeren naar de kosten.
Met welk rijbewijs mag ik een auto met aanhangwagen besturen?
Als u met een aanhanger wilt rijden, hebt u een van de volgende rijbewijzen nodig: B, BE of B+ (code 96). Welk rijbewijs de juiste keuze is, hangt af van het gewicht van de aanhanger. En van de vraag of u vóór 19 januari 2013 ...
Welke rijbewijscategorieën zijn er?
De rijbewijscategorieën voor motorvoertuigen zijn: A, A1, A2, AM, B, BE, B+ (code 96), C, C1, CE, C1E, D, D1, D1E en DE. Welk rijbewijs u moet hebben, is afhankelijk van het voertuig dat u bestuurt.