Waarom VRO Plus?

Tijdens deze cursus krijg je als motorrijder nog meer te leren over wat je wel en niet met de motor kunt doen. Waar liggen de grenzen voor jezelf en voor je motor? Deze onderwerpen worden vertaald naar reële verkeerssituaties


                                


Oefeningen

In deze cursus gaan we door waar we in de VRO (basis) zijn gestopt. Dit betekent dat de snelheid een stuk omhoog gaat en bijvoorbeeld de oefening uitwijken doen we nu in de water- of aquaplanebank waarbij het rijden onder slechte (weers)omstandigheden wordt nagebootst. Verder oefen je de bermvlucht en het remmen in de bocht. Aan het einde van de opleidingsdag wordt het hele oefencentrum benut voor het trainen van een gevorderde bochtentechniek. Hierbij worden onderdelen als het aansnijden en insteken van bochten in de praktijk toegepast. Kortom, een afwisselend en boeiend repertoire voor de veeleisende, geïnteresseerde motorrijder!

Locatie en tijd

De VRO Plus wordt gegeven op onze locatie in Lelystad: het oefencentrum van de Politieacademie. De opleidingsdag start om 8.15 uur en is om ongeveer 16.30 uur afgelopen.

Certificaat

Aan het einde van de cursusdag ontvang je altijd een certificaat van deelname. Stuur een kopie van dit certificaat naar je verzekeringsmaatschappij en je hebt een grote kans dat jouw verzekeraar je beloond met een korting op je verzekeringspremie van je motor. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de VRO Plus gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent.

Prijzen

  • KNMV-leden € 222,50.
  • Niet-KNMV-leden € 247,50.
  • Groepskorting vanaf 8 pers. op aanvraag

Service

  • Casco dagverzekering € 75,- (eigen risico € 187,50).
  • Annuleringsverzekering € 12,50.
  • Duopassagier € 17,50.
  • Lunch inbegrepen.

Inschrijven

Schrijf jezelf in via de cursuskalender: klik hier