KGI Opleidingen

KGI-opleiding

foto: 

Als vereniging en belangenbehartiger van motorrijders in Nederland levert de KNMV een actieve bijdrage aan het bevorderen van het (veilig) motorrijden. Zo kent de motorbond een eigen opleidingspredicaat KGI (KNMV Gediplomeerd motorrij Instructeur). Dit is een opleiding die aansluit op het A-instructiebewijs.

Voor wie

De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.

De KNMV gaat ervan uit dat de cursisten uitgebreide ervaring hebben als motorrijder. Ze zijn motorrijinstructeurs die bij voorkeur hun leerlingen op de motor volgen. Elementaire zaken als verkeersinzicht en voertuigbeheersing zijn vanzelfsprekende vaardigheden. Een goede motorrijinstructeur begeleidt zijn leerlingen in het verkeer, geeft het goede voorbeeld, verzorgt demonstraties en bewaakt de veiligheid van zijn leerlingen.

De motorrijinstructeur beheerst zelf zijn motor tot in de finesses. Het hoge rijvaardigheidsniveau vormt de basis, waaraan de KNMV-docenten tijdens de cursusdagen nog het nodige zullen toevoegen.

Programma KGI-opleiding

De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Voor het theoretische deel ligt het eindniveau voor de vakgebieden verkeerskunde, wetgeving, regeling voertuigen, voertuigdynamica en onderwijskunde aanmerkelijk hoger dan de eisen die aan de instructeur worden gesteld bij de WRM-examens. Het praktische deel van de cursus wordt gegeven op onze locatie in Lelystad (het oefencentrum van de Politieacademie) en op de openbare weg gegeven.
 
Tijdens de openbare weg trainingen ligt de focus op ‘ongevalmijdend’ rijgedrag. De daarop afgestemde gedragskeuzes in het verkeer worden verder uitgewerkt. Deze cursus is een opleiding voor vakgenoten door vakgenoten! De verschillende vakdocenten beschikken allen over een zeer uitgebreide, praktische instructeurservaring. Zij leveren volop ondersteuning om het hoge eindniveau van de KGI-cursus te bereiken.
Alleen deelnemen is nog geen garantie dat je ook slaagt. Daar komen de nodige inspanningen bij kijken.

Bijscholen

Om de eenmaal opgedane kennis en kwaliteit te handhaven – en waar mogelijk uit te breiden – worden jaarlijks verplichte bijscholingen gehouden. Deze theoretische én praktische bijscholingen bieden gelegenheid om waardevolle informatie uit te wisselen met collega’s. Tevens voldoen bijna alle bijscholingen aan de zgn. WRM-norm, zodat ze ook meetellen in de 5 jaarscyclus.

Begeleidingsprogramma

De KNMV heeft naast het bijscholingsprogramma nog een afstemmings-begeleidingsprogramma, waarbij een speciale groep vakdocenten van de KNMV de aangesloten rijinstructeur in zijn dagelijkse werkpraktijk bij hem of haar in de rijschool ondersteunt. 

Informatie en aanmelden

Heb je interesse in deze opleiding of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het KNMV-bondsbureau in Arnhem. de afdeling Rijopleidingen: 026 – 352 8525  of opleidingen@knmv.nl. Wij helpen je graag verder!

Lesduur

7 dagen (5 cursusdagen + 2 examendagen)

Prijzen

  • KGI’er eerste bijscholing: € 1195,-
  • Elke volgende KGI’er binnen de rijschool € 1000,-
  • Inclusief alle cursusmateriaal
  • Inclusief 1x theorie- en praktijkexamen
  • Inclusief catering

Inschrijven

  • Schrijf jezelf in via de cursuskalender: klik hier.
  • Cursusvoorwaarden KGI: klik hier.
  • Polisvoorwaarden annuleringsverzekering: klik hier.